Centos Web Panel

Centos Web Panel Domain Oluşturma

Centos Web Panel Nedir?

Centos Web Panel, Centos, Redhat veya CloudLinux üzerine kurulabilen, açık kaynak kodlu Linux web hosting kontrol panelidir.  Linux Hosting kullanıcıları tarafından, ücretsiz ve kolay kullanımı ile tercih edilmektedir.

Centos Web Panel Domain Oluşturma

Centos web panel host eklemek veya web sitesi eklemek nasıl yapılır? Bu işlem için Centos Web Panel’e root bilgilerimiz ile veya reseller (bayi) bilgilerimiz ile giriş yapalım. Centos Web Panel portu 2030 veya 2031 şeklindedir.

centoswebpanel login

Kullanıcı bilgilerimiz ile giriş yaptıktan sonra, sol tarafta bulunan menüden, önce “Domains” sonra da “Add Domain” linklerini tıklayalım.

centoswebpanel domains

Eğer ilk domainizi oluşturuyorsanız, öncelikle bir kullanıcı oluşturmanızı isteyecektir. “Click here to create a new account.” linkine tıklayarak, kullanıcıyı oluşturuyoruz.

centoswebpanel add domain

Açılan sayfada, kullanıcı oluşturmak için, gerekli bilgileri girip, “Create” butonuna tıklıyoruz.

centoswebpanel add domain

Domain ismini, kullanıcı adını, şifresini, mail adresini ve web hosting paketini belirleyip “Create” dediğimizde, kullanıcı oluşacaktır. Diğer bilgileri varsayılan hali ile de bırakabilirsiniz. Fakat kısaca;

Reseller : bayi yetkisi verir

Inode : Dosya sayısı limiti

Open files : Aynı anda açılabilecek dosya sayısı

şeklindedir.

centoswebpanel add domain completed

Tekrar domain oluşturmak istediğinizde, açtığınız kullanıcı adına bağlı olarak domain açacaktır. Web tasarım işleri yapıp, kullanıcıya panel vermek istiyorsanız, ona da bir kullanıcı oluşturmanız gerekecektir.

Yazar Hakkında

admin

Yorum Ekle

Yorumu buraya yazabilirsiniz