Cyberpanel

CyberPanel Cron Oluşturma

CyberPanel gelişmekte olan bir web hosting kontrol panel. Ekibi sürekli geliştirme için güncelleme yayınlıyor. Cron job işlemleri 1.6.0 sürümünde panele eklendi. Şu anda mevcut güncel versiyon 1.8.2 şeklinde.

Cron job nedir?

Cron Job işlemi Windows işletim sistemi üzerindeki Zamanlanmış Görevler ile aynı özelliktedir. Günün/haftanın/ayın/yılın belirli bir zamanda çalıştırmak istediğiniz bir dosyayı ve prosesi otomatik çalıştırmaya yarar. Her 5 dakika da bir, her ayın 5’in de vb. gibi işler oluşturabilirsiniz.

Cyberpanelde cron nasıl oluşturulur?

Cyberpanel kontrol paneline http://ipadresiniz:8090 portu üzerinden, admin şifremiz ile giriş yapalım.

Ana Ekranda (main) Web Sites ve List Web Sites linklerine tıklayalım ve hangi web sitesi üzerinde cron oluşturmak istiyorsak, domain yanında bulunan “Manage” linkine tıklayalım.

Yeni açılan pencerede cron oluşturma ekranına girmek için “Cron Jobs” linkine tıklayalım.

Bu ekranda domainin altında subdomain veya başka bir domain olabileceği için tekrar domaini seçiyoruz ve artı “+” simgesine tıklıyoruz.

Pre Defined kısmından dilerseniz hazır oluşturulmuş cronları seçebilirsiniz.

Every minute her dakika, Every 5 minute her 5 dakika da bir, Every hour her saat vb. gibi hazır zamanlar bulunuyor. Bunları seçebileceğiniz gibi kendiniz de spesifik bir bir zaman atayabilirsiniz.

Command kısmına da çalışmasını istediğiniz komutu girmeniz gerekiyor. php -q /home/domain.com/public_html/calistir.php şeklinde gibi. Girdikten sonra “Add Cron” diyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Not : Eğer root olarak bir dosyayı çalıştırmak istiyorsanız, bu işlemi SSH üzerinden crontab -e ile yapmanız gerekecektir.

Yazar Hakkında

admin

1 Yorum

Yorumu buraya yazabilirsiniz