Cyberpanel

Cyberpanel Database Oluşturma ve phpMyAdmin

Cyberpanel, özellikle Cpanel web hosting kontrol panelinin son yaptığı zamlardan sonra popülaritesi arttı ve kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Openlitespeed web servisinde de Apache’ye göre daha fazla performans alan kullanıcılar olduğundan denemek isteyen veya göç eden kullanıcılar bulunuyor.

Cyberpanel de veritabanı nasıl oluşturulur?

Cyberpanel oldukça sade ve basit bir ara yüzü sahip bir panel. Veritabanı oluşturmak da basit bir işlem. Önce Cyberpanel’e giriş yapalım ve ardından aşağıdaki adımları uygulayalım.

Sol taraftaki menüden “Databases” ve “Create Database” linklerine tıklayalım.

Açılan sayfada veritabanı oluşturmak istediğimiz domaini seçelim.

Veritabanı ismini, Veritabanı kullanıcısı ismini ve veritabanı şifresini yazıp “Create Database” butonuna tıklayıp, veritabanımızı ve kullanıcısını oluşturalım.

Cyberpanel phpMyAdmin

Cyberpanel üzerinde phpMyAdmin’e ulaşmak için yine sol taraftaki menüyü kullanıyoruz. “Databases” ve “phpmyadmin” şeklinde pma’ya ulaşabiliriz.

Phpmyadmin Upload Limitini Yükseltmek

Cyberpanel phpMyAdmin üzerinde varsayılan olarak upload limiti 2MB (2,048KB) olarak geliyor. Bu limiti yine Cyberpanel üzerinden arttırabiliriz.

Menüden, “PHP” ve “Edit Php Configs” linklerine tıklayalım.

Burada da, Advanced ve Php 7.0’a tıklayalım. phpMyadmin PHP 7.0 üzerinde çalışıyor.

php.ini üzerinde post_max_size ve upload_max_filesize değerlerini kendinize göre değiştirin ve “Save Changes” butonuna basarak ayarlarınızı kaydedin.

Ardından Litespeed servisinizi yeniden başattığınızda, upload değeri artacaktır.

systemctl restart lscpd