Cyberpanel

CyberPanel Email Oluşturma

Cyberpanel ücretli ve ücretsiz sürümleri olan, python dili ile geliştirilen bir web hosting kontrol paneli. Litespeed tarafından destekleniyor ve üzerinde openlitespeed web servisi ile birlikte kuruluyor. Son günlerde kullanımı da gittikçe artıyor. Openlitespeed’in esnek ve hafif yapısından dolayı da Linux Hosting ve WordPress Hosting kullanıcılarının tercihi oluyor.

Cyberpanel nedir hakkında bilgileri ve cyberpanel kurulum için detaylı bilgileri blog yazılarımızda bulabilirsiniz.

Cyberpanel email sunucu olarak Postfix ve Dovecot ile çalışıyor. Webmail istemcisi olarak da rainloop kullanıyor.

Cyberpanel email oluşturma

Cyberpanel üzerinde mail oluşturma işlemi oldukça basit. Mail oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikle CyberPanel web hosting kontrol paneline giriş yapalım. Cyberpanel giriş portu 8090 şeklindedir. Yani https://ipadresiniz:8090 şeklinde giriş yapabilirsiniz.

cyberpanel login

Giriş yaptıktan sonra “Dashboard” üzerinde “EMAILS” linkine tıklayalım.

cyberpanel create email

Daha sonra “Create Email” linkine tıklayalım.

Mail hesabı oluşturmak istediğimiz domaini (web sitesi) seçelim.

cyberpanel create email

Açılacak ekranda, mail adresimizi ve şifremizi yazarak “Create Email” butonuna tıklayalım.

cyberpanel create email

Butona tıkladıktan sonra mail adresinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

CyberPanel Email Oluşturma

Yazar Hakkında

admin

4 Yorum

Yorumu buraya yazabilirsiniz

  • Selamlar. Centos üzerine CyberPanel kurulumu ve sonrasında Modsecurity kurulumu gerçekleştirdim. Oluşturduğum site için mail de oluşturdum fakat maile girerken ya http://IP_ADRESINIZ:8090/rainloop olarak ya da http://ALAN_ADINIZ:8090/rainloop olarak giriş yapmak zorunda kalıyorum. CyberPanel’de direkt webmaile erişim yok mu? Örneğin; webmail.example.com gibi. Yaptığım araştırmalar sonucu böyle bir sonuca ulaşamadım. Subdomain oluşturup ilgili adrese maskeleyeyim dedim, onu da pek beceremedim. Bu konuda çözüm ve önerilerinize çok ihtiyacım var. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    • Maalesef yok. 8090 portunu değiştirip rainloop ismini de webmail şeklinde değiştirip, http://domain.com/webmail şeklinde erişime açabilirsiniz. Veya tavsiyem webmail.herhangibirdomain.com şeklinde bir subdomain olupturup, roundcube veya rainloop kurup, webmail a kayıtlarını CNAME ile buraya yönlendirmeniz olacaktır. Yani tüm hosting müşterileriniz webmail.domain.com şeklinde erişip, webmail.herhangibirdomain.com’a yönlenir.

  • Oluşturmuş olduğum mail’i kullanamıyorum bir türlü, mail gönderme- alma işlemi bir türlü çalışmıyor nedense…

    • Cyberpanel postfix ve dovecot üzerinde varsayılan olarak SSL ve TLS ile çalışıyor. Portlarınızı ve TLS ayarlarınızı doğru şekilde yapılandırarak, maillerinizi Outlook gibi istemcilerde kullanabilirsiniz.