Domain

Domain Tescil İşlemi Nedir?

Bir web sitesi sahibi olabilmeniz, internet üzerinde, firmanızı, kişisel web sitenizi veya bir projenizi yayınlamaniz için yapmanız gereken işlemler bulunur. Bu işlemlerin ilk adımı da domain tescil işlemidir. Domain tescil işlemi, domain kayıt, alan adı kayıt, domain register, alan adı kaydı, isim kayıt veya isim tescil işlemleri ile de anılabilmektedir.

Domain tescil işlemi, marka tescili hizmeti gibi de düşünülebilir. Tescil ettiğiniz bir alan adı, (domain) kayıt süresi boyunca size tahsis edilir ve farklı bir firma/şahıs tarafından alınmaması sağlanır.

Domain tescil işlemi nasıl yapılır?

Domain tescil işlemi yapmak oldukça basit bir işlemdir. Domain kayıt işlemi için veriloji.com domain kayıt sayfasını kullanabileceğiniz gibi, ülkemizde ve dünyada hizmet veren diğer birçok firmayı da kullanabilirsiniz.

Dünya üzerinde kullanılan bir çok domain uzantısı bulunuyor. Domain tescil işlemlerinde ilk tercih her zaman .com uzantısı olmakla beraber, bulunduğunuz sektöre göre farklı uzantılar da seçebilirsiniz. Örneğin bir internet firması iseniz .net uzantısını, bir organizasyon kuruluşu iseniz, .org uzantısını tercih edebilirsiniz.

Domain tescil işlemi için belge gerekir mi?

TLD (top level domain) ve GTLD (generic top level domain) adı verilen domain uzantılarında herhangi bir belge evrak gerektirmeksizin domain tescil işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Fakat .tr uzantılı alan adı tescilinde (.com.tr, net.tr, av.tr gibi) domain uzantılarına göre kayıt kuruluşu tarafından çeşitli evraklar istenebilmektedir.