Hosting

Hosting Paketi Nedir?

Domain Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, web tasarım ile hazırladığınız dosyalarınızı yayınlamak, web sitenizi yayına almak veya mail aktif etmek için, kullanılan hizmete hosting denir.

Peki sürekli karşılaştığımız hosting paketi nedir?

Hosting hizmeti satın alan, kullanıcılar, ister kişisel bir blog sitesi olsun, ister e-ticaret sitesi olsun, ister kurumsal web tasarım sitesi olsun, isterse de sadece mail hizmeti kullanacak olsun, bir hosting paketi seçerler. Hosting paketleri tamamen, hosting firmaları tarafından, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir.

Kişisel günlük tuttuğunuz bir blog sitesinin ihtiyaçları, bir e-ticaret sitesinin ihtiyaçları kadar olmuyor. Dolayısı ile trafiğe daha çok ihtiyaç duyan e-ticaret sitesi ile blog sitesine uygun paketler seçmeniz gerekiyor. Kişisel bir blog sitesi 100MB disk kapasitesi kullanırken, e-ticaret sitesi 10GB disk kapasitesi kullanabiliyor. Veya bireysel bir kullanım için 1 adet mail hesabı ihtiyacınızı karşılarken, kurumsal hosting paketlerindeki 100 adet mail hesabı firmanın ihtiyacını karşılayabiliyor.

Bunun için hosting paketi seçimi yapmadan önce, ihtiyaçlarınızı iyi analiz etmeniz gerekir. Web Hosting seçimi için bu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Veriloji Hosting olarak Linux hosting paketlerimizi ve Windows Hosting paketlerimizi de inceleyebilirsiniz.