Centos

HTML5 Nedir?

HTML Nedir?

Açılımı Hypertext Markup Language olan html nedir? Türkçesi Hiper metin işaretleme dilidir. HTML dili standart metin işaretleme dilidir. Tim Berners tarafından CERN laboratuvarlarında 1991 yılında geliştirilmiştir. HTML’in ortaya çıkışı aynı zamanda web’in de ortaya çıkışı olarak anılmaktadır.

HTML5, Macromedia tarafından geliştirilen Flash yazılımını da artık devre dışı bırakmıştır. Özellikle mobil cihazların flash desteklememesinden ötürü HTML5’e geçiş daha hızlı yaşanmıştır.

Web sitelerini ve web tasarımları kaliteli bir şekilde oluşturmak için yardım alınan HTML5, önceki sürümler ile aynı özellikleri sunar fakat bu özellikler dışında yeni dünyanın kapılarını açan avantajları da beraberinde getirir.

Dahili video ve ses oynatabilme özelliği sunar. HTML’nin önceki sürümlerinde ses ve video oynatabilmek için üçüncü parti yazılımlar kullanmak zorunda iken, HTML5 ile dahili olarak ses ve video oynatabilme özelliği gelmiştir.

Özellikle web tasarım ve bursa web tasarım firmaları tarafından HTML5 kullanılır ve HTML5, CSS3 ile tam uyumlu çalışır. HTML5 mobil uygulamalar, web siteleri ve web tasarımları oluşturulabilmek için optimize edilen html5 sistemi ile yatay kaydırma işlemine gerek kalmaz. Bu sayede mobil internet kullanıcılarının tamamı web sitelerine ve web tasarımlara daha kolay ve verimli bir şekilde istedikleri zaman göz atabilmektedir.