Plesk

Plesk Autodiscover Aktif Etme

Plesk kontrol panelinin mevcut en güncel sürümü Plesk Obsidian 18.0.21 şeklinde. Plesk Obsidian sürümü ile beraber autodiscover özelliği de aktif oldu.

Autodiscover nedir?

Autodiscover aslında bir Microsoft teknolojisi ve Exchange Server ile ortaya çıktı. Exchange 2007 ile birlikte hayatımıza giren bu özellik şu anda Cpanel ve Plesk web hosting kontrol panellerinde mevcut. Mail istemcilerini otomatik yapılandırma işleminin adı autodiscover şeklindedir.

Autodiscover ne işe yarar?

Autodiscover outlook ve thunderbird kullanan kullanıcıların, mail ayarlarını otomatik yapılandırmaya yarar.

Bir email hesabını, istemciye kurarken (outlook, thunderbird gibi) e-mail hesabının adı, e-mail hesabının şifresi, gelen ve giden sunucu isimleri, gelen ve giden sunucuların port numaraları, güvenlik tipi gibi bilgileri bilmemiz gerekiyor. Fakat son kullanıcılar, bu bilgilere haiz değildir. Sadece bir eposta adresi ve şifresi bulunur. İşte sadece bu bilgileri olan, son kullanıcı outlook hesabına mail adresini tanıtırken, bu bilgileri girer ve autodiscover yukarıdaki bilgileri kendisi sunucudan alıp, otomatik olarak ayarlamaları yapar.

Plesk autodiscover nasıl aktif edilir?

Plesk üzerinde autodiscover aktif etmek için mail ayarlarında işlem yapmamız gerekiyor. Plesk web hosting kontrol panelinize, admin kullanıcı bilgileri 8443 veya 8880 portu üzerinden erişim sağlayın.

Giriş yaptıktan sonra Tools & Settings > Mail Server Settings > Settings şeklinde tılayıp, mail ayarlarını açın. Burada “Enable mail autodiscover” seçeneğini işaretleyeceğiz.

Bu işlemi gerçekleştiğimizde, sunucumuz artık autodiscover özelliğine sahip oluyor. Fakat domain (hosting) bazında da işlemleri gerçekleştirmemiz gerekiyor.

Plesk paneliniz üzerinden, autodiscover özelliğini aktif etmek istediğiniz domaine tıklayın ve “mail settings” linki ile mail ayarlarına girin.

Açılan sayfada “Enable mail autodiscover” kutucuğunu işaretleyip, “Apply” butonu ile ayarları kaydedin.

Plesk hosting paketlerinde autodiscover aktif etme

Açacağınız hostinglerde autodisvocer özelliğinin varsayılan olarak aktif olmasını istiyorsanız, hosting paketlerinde (service plans) işlem yapmanız gerekiyor.

Plesk panelinizden sol tarafta bulunan “Service Plans” kısmına girip, değişiklik yapmak istediğiniz hosting paketini seçin.

Açılan sayfada “Permissions” tabına girip “Mail autodiscover management” kutucuğuna tıklayın. Mail tabından da “Enable mail autodiscover” kutucuğunu işaretleyin. Alt tarafta bulunan “Update & Sync” butonuna tıkladığınızda, bu paketi kullanan ve kullanacak hosting hesapları üzerinde autodiscover özelliği aktif olacaktır.

Veriloji.com olarak, tüm Linux Hosting ve Windows Hosting paketlerimizde autodiscover özelliğini aktif olarak sunuyoruz.