Plesk

Plesk IP Ekleme

Plesk web hosting kontrol paneli ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan hosting yönetim panellerinden bir tanesi. Linux hosting, mail hosting ve wordpress hosting kullanıcıları sıklıkla tercih ediyor.

Plesk kontrol paneli kurulu sunucumuzda terminalden yapabileceğimiz bir çok işlemi Plesk kontrol paneli üzerinden yapabiliyoruz. Ek ip adresi ekleme işlemi de bunlardan bir tanesi.

Plesk panel üzerinden ip nasıl eklenir?

Plesk kontrol paneline ek bir ip eklemek için admin yetkisine haiz olmamız gerekiyor. Bunun için Plesk panelimize http://ipadresi:8080 portundan veya https://ipadresi:8443 plesk panel portu üzerinden giriş yapıyoruz.

Plesk Panel Giriş

Ana sayfamızda “Tools & Settings” linkini tıklıyoruz.

Plesk Ayarlar

Ayarlar sayfasında ise “IP Addresses” linkine tıklıyoruz.

plesk ip

Açılan sayfada sunucumuzda eklenmiş ip adres ve ip adreslerini görebiliyoruz. IP eklemek için “Add Ip Address” butonuna tıklıyoruz.

plesk ip ekleme

Bu sayfada ip adresimizi tanımlayabiliriz.

plesk ip ekleme

Birden fazla ethernet kartımız var ise, “interface” kısmından hangi ethernete ip tanımlaması yapmak istiyorsak onu seçebiliriz.

Ip address and subnet mask kısmına ip adresimizi subnet mask ile birlikte giriyoruz. Yani 192.168.0.10/255.255.255.0 şeklinde girmeniz gerekir.

Ip adresi paylaşımlı (shared) veya tek bir domaine/kullanıcıya özel (dedicated) hale getirebilirsiniz.

“Ok” butonuna tıkladığımızda ip adresimiz eklenmiş olacaktır.

Plesk web hosting kontrol panelini sanal sunucular üzerinde kullanmak için VDS veya VPS almanız gerekir. Bursa’da faaliyet gösteren firmamız üzerinden sanal sunucu almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.