Plesk

Plesk Windows Portu Değiştirme

Plesk bilindiği üzere, internet dünyasında en çok kullanılan web hosting kontrol panellerinden bir tanesi. Kullanıcısı da sürekli artıyor. Web üzerinde çalışan ve public olarak erişimi olan her servisin varsayılan portlarını değiştirmemiz bir güvenlik önlemi olarak algılanıyor. Yani ssh portunu değiştirmemiz az da olsa bir güvenlik önlemi ve varsayılan portları değiştirdiğimizde brute force ataklarının da önüne geçmiş (bir nebze) oluyoruz. Dolayısı ile internete açık, herkes tarafından ulaşılabilir hale getirdiğimiz tüm servis yazılımların mümkün olduğu kadar varsayılan portlarını değiştiriyoruz.

Daha önce yazımızda Plesk Linux‘un varsayılan portunu değiştirme işlemini yazmıştık. Bu yazımızda Plesk Windows web arayüzünün varsayılan portunu değiştirmeyi inceleyeceğiz.

Plesk panelin windows ve linux işletim sistemlerinde varsayılan portu (default port) 8443 ve 8880 şeklinde. Yani Plesk Onyx arayüzüne ulaşmak için https://ipadresi:8443 veya http:/ipadresi:8880 portlarını kullanıyoruz.

Plesk Windows Port Değiştirme

Plesk default portu nasıl değiştirilir?

Plesk Onyx Windows’un varsayılan portunu değiştirmemiz için Microsoft Server işletim sistemine RDP ile yani uzak masaüstü bağlantısı ile ulaşmamız gerekiyor.

mstsc

Uzak masaüstü bağlantı uygulaması ile Plesk Onyx kurulu Windows sunucumuza erişelim. Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar üzerinden veya Başlat > Çalıştır deyip InetMgr.exe yazarak, IIS’e ulaşalım.

InetMgr

IIS üzerinde Sites ve PleskControlPanel  sekmelerine tıklayalım. PleskControlPanel üzerinden “Edit Bindins” diyelim.

plesk default port change

Burada değiştirmek istediğiniz portun üzerine gelip “Edit” diyoruz.

plesk default port change

Port kısmına farklı bir servis veya yazılım tarafından kullanılmayan bir değer atıyoruz (65536’ya kadar) ve “OK” diyoruz. “Close” diyerek açılan kutuları kapatıyoruz ve PleskControlPanel web sitesini yeniden başlatıyoruz.

Bu işlemden sonra Plesk kontrol panelinize belirlediğiniz port üzerinden ulaşabilirsiniz. Plesk default port değişmiş oldu.

Eğer firewall devrede ise belirlediğiniz porta izin vermeyi unutmayın.

Veriloji.com üzerinde linux hosting ve windows hosting paketlerimizi Plesk Hosting ile oluşturmaktayız.

Yazar Hakkında

admin

1 Yorum

Yorumu buraya yazabilirsiniz