Web Tasarım

Profesyonel Bir Web Sitesi Nasıl Hazırlanmalı

Web sitesi tasarlamak için bir çok araç bulunuyor. Bazı kullanıcılar hazır CMS betikleri tercih ederken, bazıları da direkt kendisi kodlamayı tercih ediyor. Profesyonel bir web sitesi hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceliyoruz.

Profesyonel Web Tasarım İpuçları

Bir web sitesi hazırlayarak daha fazla insana veya kitlelere hitap etmek istiyorsanız bazı kurallara uygun bir site hazırlamanız faydalı olacaktır. Böylelikle hem hitap edeceğiniz potansiyel ziyaretçiler, web sitenize girdiğinde yorulmayacak hem de arama motorları için sağlıklı bir web sitesi üretmiş olacaksınız.

Öncelikle hazırlayacağınız sayfanın arka fonunun düzen içerisinde olması en önemli kriterlerden biri olacaktır. Dağınık ve karışık bir web sitesi ziyaretçi için yorucu olacağından uzun süre kalmak istemeyecektir. Kısa sürede çıkılan web sitelerini arama motorları ön sıralarda göstermez. Site ana sayfasını sade ve düzenli tutarken yazılarınız, görselleriniz, ikon ve simgeleriniz bir hiyerarşi içinde sayfaya yerleştirilmelidir.

Sitenizde vurgulamak istediğiniz konular, cümleler veya kelimeler için kontrast, boyut, boşluk ve renk detaylarını uygun şekilde düzenlemeniz gerekir. Kolay okunabilen, gözleri yormayan bir web sitesi her zaman ziyaretçilerin daha çok tercih edeceği bir sayfa olacaktır. Yazı boyutları kolay okunabilir büyüklükte olmalıdır. Sitenizin okunabilirliği yüksek olduğunda daha çok tercih edilen bir sayfa olacağı gibi, arama motorları da sitenizi daha üst sıralarda çıkartacaktır.

Profesyonel Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Profesyonel bir web sitesi hazırlamanız için uygulamanız gereken hususlardan en önemlisi sayfa düzeninizdir. Ziyaretçilerin sitenizde rahat gezebilmeleri ve aradıklarını bulabilmeleri için kolay kullanılabilir özellikler tercih etmeniz önem arz edecektir.

Her zaman web sitenizde kolay bulunabilirlik için bir menü oluşturmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca sayfanız bir çok konuda bilgi veya makaleler içeriyorsa web sitenize arama özelliği koymanız da ziyaretçileriniz için bilgiye ulaşımda kolaylık sağlayacaktır.

Web sitenizde marka çalışmanızı da iyi yapmanız gerekecektir. Marka çalışması için, web tasarım çalışmanızda en uygun yere logonuzu koyup, web sitenizin renklerini de kurumsal renklerinize uygun olarak yapılandırın.

Bir Web Sitesi İçin Yapılacaklar

Web siteniz kesinlikle mobil uyumlu olmalı. Dünyada ve ülkemizde artık, web sitelerinin trafiğinin çoğu mobil cihazlar üzerinden geliyor. Sayfanızı responsive şekilde kodlamanız, mobil cihazlardan gelen ziyaretçilerin web sitenizi sağlıklı şekilde gezmesini sağlayacaktır.

Ayrıca web siteniz için, pagespeed, gtmetrix gibi sayfa hızı ölçme araçlarını kullanıp, bu araçlardan en yüksek puan almasını sağlamanız gerekecektir.

Web Sitesi İçin Domain Tercihi

Bu konu ile ilgili bu yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca bu yazımızda domain tercihi konusunda fikir verecektir. Domain konusunda tercihiniz, kısa ve akılda kalıcı bir isim olması yönünde olsun.

Web Tasarım

Eğer web tasarım konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız Veriloji.com olarak size bursa web tasarım konusunda da destek veriyoruz.