Wordpress

Tavsiye Edilen WordPress Eklentileri

Bilindiği üzere WordPress dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri. WordPress için yazılmış ücretsiz ve ücretli olarak sunulan bir çok eklenti bulunuyor. Eklentilerin bir kısmı kısmi web siteleri için kullanılırken, bazıları ise neredeyse her WordPress web sitesinde bulunuyor. WordPress kurulumunu yaptıktan sonra, web sitenizde bulunması gereken ücretsiz wordpress eklentilerini inceliyoruz.

1-Contact Form 7

Contact Form 7 eklentisi, WordPress web siteniz için basitçe iletişim formları oluşturmaya yarayan bir eklenti. Birden fazla iletişim formu oluşturabilir, formları esnek bir biçimlendirme ile özelleştirebilirsiniz. Ayrıca formlarına “spam yorumlara” karşı CAPTCHA ile güçlendirebilirsiniz.

contact form 7
İncele İndir

2- WP Mail SMTP by WPForms

Linux Hosting sunucularında, çoğunlukla hosting firmaları PHP üzerindeki mail fonksiyonunu kapatıyor. Spama karşı yapılan bu işlem de haliyle iletişim formlarımızı çalışamaz hale getiriyor. Ücretsiz olarak sunulan WP Mail SMTP eklentisi ile kurduğumuz Contact Form 7 eklentisi smtp kimlik doğrulama yaparak mail göndermemizi sağlıyor. Bu şekilde hem maillerimiz spam olarak işaretlenmiyor, hem de hosting sunucumuzda güvenlik zafiyeti oluşturmuyoruz. Nasıl kullanacağınızı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

wp mail smtp

İncele İndir

3-All in One SEO

All in One SEO eklentisi, web sitemizi arama motorları için optimize ettiği gibi, tüm SEO işlemlerini basitçe yapmamazı sağlıyor. Bu eklenti, xml sitemap desteği de sunuyor. Ücretsiz ve ücretli olarak sunulan Pro versiyonu bulunuyor. 57 adet dil desteği bulunuyor ve Türkçe desteği mevcut. Web tasarım işlemlerinizi kolaylıkla SEO uyumlu hale getiren bu eklenti, WordPress sitenizde olması gereken araçlardan biri. 50 milyondan fazla indirilen en popüler WordPress eklentilerinden biri aynı zamanda.

all in one seo
İncele İndir

4-Shortcodes Ultimate

Shortcodes Ultimate eklentisi, basit ve zahmetsiz şekilde html araçlarını web sitesinize eklemenizi sağlıyor. Örneğin bir buton, tablo veya box yapacaksanız bunu shortcode kullanarak yapmanızı sağlıyor. Yazı yazarken veya bileşenlerde (widget) kullanabiliyorsunuz. 50’den fazla shortcode ile wordpress sitenizi hem güzelleştiriyor hem de kolay yönetmenizi sağlıyor.

Shortcodes Ultimate
İncele İndir

5-Polylang

Polylang eklentisi, wordpress sitenize dil seçenekleri ekliyor. Kolay ve hızlı bir şekilde web sitenize, birden fazla dil desteği sunabiliyorsunuz. İsterseniz yazılarınızı, Google Translate veya Bing aracılığı ile çeviriyor isterseniz de el ile müdahale edip kendiniz çeviri yapabiliyorsunuz. Eklentinin Türkçe desteği maalesef yok fakat kolay anlaşılabilir bir arayüzü mevcut. Ücretsiz sunulan bu eklentinin, Premium olarak sunulan ücretli bir versiyonu da var. Ücretsiz olarak sunulan eklenti Woocommerce ile birlikte çalışmıyor fakat Premium sürümü çalışıyor.

Polylang
İncele İndir

6-Smush

Tam adı “Smush Image Optimization, Compression, and Lazy Load” olan bu eklenti, wordpress web sitenizdeki görselleri, optimize eder ve sıkıştırır. Arama motorları ve ziyaretçileriniz, büyük boyutlu görselleri sevmez. Görselleriniz ne kadar büyük boyutluysa, wordpress web sitenizin açılma hızı o kadar düşecektir. Görsellerinizi ya el ile compress sitelerinden sıkıştırırsınız ya da Smush kullanarak, bu işi otomatiğe alabilirsiniz.

semrush
İncele İndir

7-AMP

AMP açılımı Accelerated Mobile Pages yani hızlandırılmış mobil sayfalar olan açık kaynak kodlu bir projedir. AMP eklentisi de WordPress web sitenizi AMP uyumlu hale getirir. Böylece ziyaretçileriniz web sitenizi daha hızlı gezmiş olur.

amp
İncele İndir

8-WooCommerce

Woocommerce WordPress web sitenizi e-ticaret platformuna dönüştüren bir eklenti. Sadece e-ticaret için değil ürün yönetimi için de kullanabilirsiniz. Dünyada en çok kullanılan e-ticaret eklentilerinden bir tanesi. Büyük firmalardan, kobilere kadar bir çok firma ve şahıs kullanıyor. Woocommerce uyumlu bir çok ücretli ve ücretsiz tema da bulunuyor. Kapıda ödeme, Paypal ve Banka Havalesi seçenekleri varsayılan olarak eklentide geliyor. Banka sanal posları ve alternatif ödeme yöntemleri (iyzico vb.) için de ayrı eklentiler ücretli ve ücretsiz bulunuyor. Eğer web siteniz üzerinden satış yapacaksanız ve ürün yönetimi yapmak istiyorsanız Woocommerce eklentisi tam size göre. Bu yazımızdan ücretsiz Woocommerce uyumlu wordpress temalarını da inceleyebilirsiniz.

woocommerce
İncele İndir

9-ADDTOANY Share Buttons

Sosyal medya artık günlük yaşamamızın bir parçası. İnsanlar uyanır uyanmaz sosyal medya hesaplarını görüntülüyor. Bu sebeple de web sitemize trafik ve ziyaretçi çekmek istiyorsak sosyal medyayı kullanmamız gerekiyor. Addtoany Share Buttons eklentisi, yazılarımızı, ürünlerimizi veya görsellerimizi sosyal medya üzerinde kolayca paylaşmamızı sağlıyor.

addtoany share buttons
İncele İndir

10-Really Simple SSL

Let’s Encrypt’in yaygınlaşması ile beraber SSL sertifikalarımızı ücretsiz bir şekilde alabiliyoruz. Google Chrome, Opera veya Firefox da SSL sertifikası olmayan siteleri artık “Güvenli değil” diye işaretliyor. Ayrıca arama motorları da SSL kullanan sitelere öncelik tanıyor. Really Simple SSL domaine aldığımız SSL sertifikasını kolayca WordPress sitemize entegre etmeye yarıyor. Kullanım da oldukça basit.

really simple ssl
İncele İndir

WordPress için yukarıda belirttiğimiz ücretli ve ücretsiz binlerce eklenti var. Sadece kurulum sonrası web tasarım işlemleriniz için size kolaylık sunacak gerekli eklentileri listeledik.

Tüm bu eklentileri hızlı bir performans sunan WordPress Hosting paketimizde zahmetsizce kullanabilir ve dilediğiniz zaman destek alabilirsiniz.