Çeşitli

Tier 3 Datacenter Nedir?

Datacenter Türkçe anlamı ile veri merkezi demektir. Çeşitli hizmetler sağlamak için oluşturulan sunucular veri merkezlerinde barınmaktadır. Veri merkezleri enerji, iklimlendirme ve bant genişliği konusunda profesyonel, sunucu barındırma yerleridir. Fiber optik kablo bağlantıları ile onlarca gigabit seviyesinde hızlı bağlantı sağlarlar.

Kısaca bir veri merkezi (datacenter), büyük miktarda veriyi düzenlemek, işlemek, depolamak ve yayınlamak için işletmelerin veya diğer kuruluşların kullandığı ağ bağlantılı bilgisayarlardan ve depolardan oluşan bir tesistir.

Tier 3 Datacenter Nedir?

Tier bir standarttır ve 1,2,3,4 seviyelerinden oluşur.

  • Tier 1: Genellikle küçük işletmelere hizmet veren veri merkezleri olarak tanımlanır. Network sistemleri, bilgisayar sistemleri, elektrik veya mekanik tesisat yedeksiz olarak çalışır.
  • Tier 2: Enerji ve iklimlendirme sistemleri kısmen yedekli olarak çalışır. 24 saat kesintisiz enerji sağlar.
  • Tier 3: Yedekli elektrik şebekesi kullanır. Yedek enerji ve soğutma sistemleri içerir. Yedek internet sağlayıcıları içerir. 3-4 günlük kesintiye karşı ayakta kalabilir. %99,9 uptime oranı sunar.
  • Tier 4: Tier 3 standardında bulunan tüm kriterleri kapsar. Ayrıca daha fazla güvenlik önlemi gerektirir.

Tier 3 veri merkezi, yedekli ve güçlü sunucular, yedekli depolama alanları, ağ bağlantıları ve diğer teknoloji bileşenlerinin bulunduğu bir tesistir. Tier 3 veri merkezleri, aktif ve bağımsız güç araçları(ups, jeneratör gibi) ve iklimlendirme (soğutma) kaynaklarıyla desteklendiği en yaygın kullanılan veri merkezi katmanlarından biridir.

Bunun dışında, günümüzde mobil datacenter ismi verilen konteyner veri merkezleri de bulunur.

Bursa Datacenter üzerinde bulunan sanal sunucularımızı web sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.