Vesta

VestaCP WordPress Eklentisi

VestaCP ücretsiz olarak sunulan, açık kaynak kodlu bir panel. Linux Hosting ve WordPress Hosting kullanıcıları tarafından oldukça tercih ediliyor. Stabil çalışması ve sade web arayüzü ile de kullanıcıları tarafından seviliyor.

WordPress web site sahipleri, VestaCP üzerinde sitelerini barındırıyorsa, WordPress eklentisi sayesinde, “dashboard” üzerinde sunucularının durumlarını anlık olarak izleyebiliyor. Bunun için bir eklenti mevcut.

vesta wordpress plugin

WordPress VestaCP Eklentisi Kurulumu

Eklenti kurulum işlemi WordPress üzerinde iki türlü yapılabiliyor. Birinci WordPress paneliniz üzerinden, ikincisi ftp sunucunuz üzerinden. Ftp sunucunuz üzerinden, indirdiğiniz eklentiyi, /wp-content/plugins/ klasörüne yükleyip, aktif etmeniz yeterli.

Eklentiyi WordPress üzerinden kurmak için, WordPress yönetici bilgilerimiz ile giriş yapalım ve Eklentiler > Yeni ekle diyerek eklenti yükleme sayfasına gidelim.

vesta wordpress plugin

Anahtar kelime alanına “Vestacp” yazalım, ve “VestaCP Dashboard Widget” eklentisini “Hemen Yükle” diyerek yükleyelim ve ardından etkinleştirelim.

vesta wordpress plugin

Eklent yükleme işlemi bittikten sonra, VestaCP yüklü sunucumuza SSH üzerinden ulaşalım ve api key oluşturalım;

/usr/local/vesta/bin/v-generate-api-key

WordPress üzerinden “Dashboard’a” gidelim. (Başlangıç) Burada indirdiğimiz eklentinin, Widget (Bileşen) şeklinde olduğunu göreceksiniz.

vesta wordpress plugin

Vesta Panel url adresimizi vestacp portu ile beraber yazalım. VestaCP default portu 8083 şeklindedir. Sonraki satırlara VestaCP kullanıcı adımızı ve SSH üzerinden oluşturduğumuz API key’i girelim ve ardından “Save Details” butonuna tıklayalım.

Bilgileri girdikten sonra, WordPress üzerinden Vesta kullanım bilgileri görüntüleyebiliriz.

VestaCP Dashboard Widget eklenti ne yapar?

WordPress üzerinden VestaCP üzerindeki aşağıdaki kullanım bilgilerinizi sunar.

  • Disk kullanımı
  • Bant Genişliği Kullanımı
  • Veritabanı Kullanımı
  • Web Etki Alanı Kullanımı
  • Posta Hesabı Kullanımı