Wordpress

WordPress Admin URL Değiştirmek

WordPress dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biri ve günden güne de kullanımı oldukça artıyor. Kullanıcılar Linux Hosting de WordPress yazılımını çok fazla tercih ediyor. Hal böyleyken de WordPress Hosting hizmetlerinde hem sunucu tarafında hem de yazılım tarafında güvenlik önlemi almak gerekiyor.

WordPress admin URL sayfası varsayılan olarak wp-admin veya wp-login.php şeklindedir. Bu sayfayı farklı bir şekilde değiştirmek brute force atakları bir nebze olsun azaltacaktır.

WordPress admin url nasıl değiştirilir?

WordPress yönetim panel sayfası olan /wp-admin veya wp-login.php sayfasının yolunu WPS Hide Login isimli eklenti ile değiştireceğiz.

Bunun için WordPress yönetim panelinize “admin” kullanıcısı ile veya admin yetkisinde oluşturduğunuz kullanıcı ile giriş yapıyoruz.

WordPress Login

Sağ taraftaki menüden, Eklentiler ve Yeni Ekle diyelim.

WordPress Eklenti

Eklentiler sayfasında, sağ taraftaki arama kutucuğuna “WPS Hide” yazalım ve WPS Hide Login eklentisinin üstüne gelip “Hemen Yükle” diyelim.

WordPress plugin install

Yükleme işlemi bittikten sonra aynı butonda yer alan “Etkinleştir” butonuna tıklayalım ve eklentiyi aktif hale getirelim.

WPS Hide Login eklentisi, sol taraftaki menüde Ayarlar bölümünde WPS Hide Login ismi ile gelecektir.

WPS Hide Login

Burada login sayfamızı ve wp-login.php veya wp-admin şeklinde gelen isteklere ne cevap vereceğimizi soruyor.

WordPress Login URL değiştirme

“Değişiklikleri kaydet” dedikten sonra, WordPress admin panelinize “http://domain.com/login/” şeklinde erişeceksiniz. Ayrıca wp-admin veya wp-login.php şeklinde girerseniz 404 sayfanıza yönlendirilecektir.

WordPress Login URL değiştirme

WordPress Hosting paketlerimizi satın alan kullanıcılarımıza, WordPress web tasarımı ile ilgili tüm teknik konularda ücretsiz olarak yardımcı olmaktayız.

Yazar Hakkında

admin

1 Yorum

Yorumu buraya yazabilirsiniz

  • Selamlar, konuya istianeden yazıyorum. Kendiniz makale yazmışsınız ama sitenizde bunu uygulamamışsınız.