Wordpress

WordPress Contact Form 7 SMTP Doğrulama

Sunucular üzerinden çok fazla spam yapıldığı gerekçesi ile PHP ile mail gönderimi işlemi sunucular üzerinden engellenir. Daha doğrusu “mail” fonksiyonu kapatılır. Bu sebeple WordPress üzerinde Contact Form 7 kullanıyorsanız kuvvetle muhtemel web siteniz üzerindeki formlarınız çalışmayacaktır ve ” There was an error trying to send your message. Please try again later. ” şeklinde bir hata mesajı alabilirsiniz.

Bunu çözmenin yolu maili direkt sunucu üzerinden php mail fonksiyonu ile değil smtp kimlik doğrulaması yaptırarak mail sunucu üzerinden göndermekten geçiyor. WordPress’e basit bir eklenti kurarak bu problemi aşacağız.

Eklentimizin adı “WP Mail SMTP by WPForms” Dilerseniz linke tıklayıp, indirip kurabilir dilerseniz de WordPress üzerinden aktif edebilirsiniz.

WordPress üzerinden aktif etmek için, WordPress admin sayfamıza giriş yapıyoruz ve soldaki menüden Eklentiler > Yeni Ekle diyoruz.

Çıkan sayfada arama kutusuna WP Mail SMTP yazıyoruz ve eklentiler geliyor. WP Mail SMTP by WPForms eklentisinin yanında “Hemen Yükle” ibaresine basıp eklentiyi yüklüyoruz.

Eklentiyi yükledikten sonra “Etkinleştir” diyoruz.

Sol taraftaki menüye “WP Mail SMTP” şeklinde gelecektir. Üstüne gelip “Settings” diyoruz.

Ayarlar kısmında mail hesabımızı tanıtacağız.

From Email kısmına mail adresinizi, From Name kısmına mailde gözükmesini istediğiniz ismi yazın.

Gmail kullanıyorsanız gmail’i işaretleyebilirsiniz. Biz kendi sunucumuzu kullanacağımızdan “Other SMTP” seçeneğini işaretliyoruz.

SMTP Host kısmına, mail sağlayıcımızdan aldığımız smtp adresini yazıyoruz. Aksi belirtilmedikçe mail.domainizinismi.com şeklindedir.

Encryption şifreleme türüdür, mail sağlayıcınızdan bu bilgileri öğrenebiliriz. Biz TLS kullandığımız için TLS’yi seçiyoruz.

SMTP Port 25,587 veya 465 şeklindedir. Biz 587. portu kullanıyoruz.

Authentication On deyip, kimlik doğrulaması yapılsın diyoruz.

Mail adresimi ve şifremizi girip, “Save Settings” diyoruz.

Artık SMTP kimlik doğrulaması yaptırarak mail gönderdiğimiz için mail gönderilmesinde herhangi bir problem yaşanmayacaktır.

Not: Giden sunucunuz varsayılan mail.domain.com, smtp portunuz 587 ve kimlik doğrulama türü yok olarak düzenlenmiştir. Yine de mail hizmet sağlayıcınıza danışmanız gerekebilir.

Yazar Hakkında

admin

1 Yorum

Yorumu buraya yazabilirsiniz