X

WordPress “Too Many Redirects” Hatası

WordPress günümüz internet dünyasında en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri. Kişisel bloglardan, e-ticaret sitelerine bir çok web sitesi wordpress üzerinde çalışıyor. WordPress’in alt yapısı güvenilir ve sağlam yazılmış. Bu durumda Too Many Redirects hatası da genellikle, dış etmenlerden, yani yüklediğiniz tema veya eklentilerden veya yanlış yapılandırmadan dolayı oluşabiliyor.

Too Many Redirects hatası nasıl çözülür?

Yukarı değindiğimiz gibi, bu hata yüklediğiniz temadan, eklentilerden veya yapılandırmadan kaynaklanabilir. Bu sebeple muhtemel çözümleri listeleyeceğiz.

Eklentileri Kapatma

Yeni yüklediğiniz bir eklenti bu hataya sebep olabilir. O yüzden yeni yüklediğiniz eklentiyi WordPress yönetim paneli üzerinden kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için WordPress yönetim panelinizde Eklentiler sayfasına gidip, eklentiyi etkisizleştirmeyi deneyin.

Eğer eklentiyi kullanmıyorsanız, silmeniz daha sağlıklı olacaktır. Eklentiyi etkisizleştirdikten sonra “sil” butonu ile silebilirsiniz.

Eklentileri FTP üzerinden silme

Siteniz “Too Many Redirects” hatası veriyorsa yönetici panelinize erişiminiz olmayabilir. Bu durumda, sorun oluşturan eklentiyi ftp üzerinden silmeniz gerekecektir. Hosting firmanızdan aldığınız FTP bilgileriniz ile ftp sunucunuza bağlanın.

WordPress eklentileri wp-content/plugins dizininde bulunur. Ftp sunucunuza bağlandığınızda web dosyalarınızın altında wp-content > plugins dizinine gidip, problem olan eklentiyi silin.

Eklentinin klasörü bu şekilde silindiğinde, WordPress üzerinden de kaldırılacaktır. Eğer Too Many Redirects hatasına neden olan eklenti sildiğiniz ise, siteniz normal şekilde çalışacaktır.

Tema Değiştirme

Yeni kurduğunuz bir tema bu hataya neden oluyor ise, yine yönetici paneliniz üzerinden WordPress ile beraber varsayılan olarak gelen bir temaya geçmeyi deneyebilirsiniz. WordPress ile beraber twentynineteen veya twentyseventeen isimli temalar gelir. Admin paneliniz üzerinden, Görünüm > Temalar linkini takip ederek temayı aktif edebilirsiniz.

Yapılandırma Hatası

İlk web sitenizi kurduğunuzda, wordpress alan adınızda “www” ön ekini kullanmayabilir. Siteniz aşağıdakilerden ikisi de olabilir.

www.veriloji.com
veriloji.com

Bu durumda ayarlar WordPress ayarları üzerinden değişiklik yapmamız gerekir. WordPress yönetim paneli üzerinde, Ayarlar > Genel Ayarlar kısmından değişikliği yapabiliriz.

Buradaki domain adınızı başına “www” ön ekini koyup, “Değişiklikleri Kaydet” butonu ile kaydedip deneyebilirsiniz.

Yine yukarıdaki durum yani, WordPress admin paneline erişim durumunuz mevcut değilse, işlemi veritabanı üzerinden yapabiliriz. Bu işlem için PhpMyAdmin ara yüzü ve veritabanı bilgilerine ihtiyacımız bulunuyor.

PhpMyadmin’e mysql bilgilerimiz ile giriş yapalım ve sol taraftan WordPress sitemizin kullandığı veritabını seçelim.

wp_options tablonunu seçelim. Tabloda “siteurl” ve “home” alanlarını yine “www” ön eki ekleyip kaydedelim.

Eğer web siteniz hala aynı hatayı veriyorsa da, wp-config.php dosyasına aşağıdaki satırları ekleyebilirsiniz.

Define ('wp_home','http://www.veriloji.com');    
Define ('wp_siteURL','http://www.veriloji.com');

wp-config.php dosyasında, satırları kendi alan adınıza göre düzenleyip, dosyayı kaydedip çıkın.


Eğer tüm bunlara rağmen probleminiz devam ediyorsa, firmamızla iletişime geçerseniz size yardımcı olunacaktır.

admin: