Wordpress

WordPress WhatsAPP

WordPress üzerinde WhatsAPP kullanmak için, ücretsiz olarak sunulan bir eklenti mevcut. İsmi Cresta Help Chat olan bu eklenti, basitçe WordPress sitenize WhatsAPP simgesi koymanızı ve ziyaretçilerinizin WhatsAPP üzerinden sizinle iletişime geçmesini sağlıyor.

Ücretsiz olarak sunulan eklentinin, ücretli versiyonu da var. Ücretli versiyonunda (Pro version) ikonun yerini veya görünümünü değiştirebiliyorsunuz. Fakat ücretsiz versiyon da işinizi görecektir.

WordPress hosting ile siteleriniz üzerinde Cresta Help Chat eklentisini problemsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Cresta Help Chat Kurulumu

Cresta Help Chat kurulumu direkt olarak WordPress mağazasında sunulduğu için, direkt eklentiler sayfamızdan kurabiliyoruz. Bunun için tabii ki, WordPress admin şifrenize ihtiyacınız var. WordPress’e admin yetkilerine sahip kullanıcı adınız ile giriş yapın ve sol taraftan “Eklentiler” linkine ve “Yeni Ekle” butonuna tıklayın.

Açılan sayfada, “Anahtar Kelime” kısmına “Cresta” yazın ve gelen eklentilerde “Cresta Help Chat” eklentisinin kurulumunu “Hemen Yükle” diyerek yapın.

Yükledikten sonra, “Etkinleştir” diyerek, eklentiyi etkinleştirin.

Eklenti, “Ayarlar” bölümünün altında “Cresta Help Chat” adıyla aktif olacaktır.

Burada WhatsAPP numaranızı ve diğer ayarları yapılandırabilirsiniz.

“Show the floating box on” kısmında, WhatsAPP Bubble’in nerede çıkmasını istediğinizi belirtin. “Entire Web Site” derseniz, Bubble tüm sayfalarda çıkacaktır.

Varsayılan olarak Bubble, sağ alt tarafta yerini alacaktır.

Ziyaretçileriniz, WhatsAPP simgesine tıklayınca, artık WhatsAPP web üzerinden, sizinle iletişime geçebilecekler.