Web Tasarım

Ziyaretçi Odaklı Web Sitesi Oluşturmak

Günümüz internet dünyasında, her kurumun/firmanın veya kişilerin de web sitesi bulunuyor. Kimi web sitesi sadece, var olmak için varken, kimisi de sahibine para kazandırabiliyor.

Artık her bilgiyi internetten buluyor, çoğu ürünü de internet üzerinden satın alıyoruz. Bu sebeple de web sitelerine eskisinden daha fazla önem göstermemiz gerekiyor. Ziyaretçi veya müşteriniz sizin web sitenizi nasıl bulsun? Sitenizde neden vakit geçersin? Bu işlemlerin analizini iyi yapmanız gerekiyor. Ziyaretçi odaklı web sitesi oluşturmak için yapmanız gerekenleri inceliyoruz.

1-Domain Seçimi

Fikrinizi ürettiniz, belki projenizi bile tasarladınız ama domain seçimi konusunda iyi düşünmeniz gerekecek. Domain kayıt ederken bilinmesi gerekenler yazımız size fikir verecektir. Kısaca domain kayıt ederken, kısa olmasına, akılda kalıcı olmasına dikkat edin ve domaininizin diğer uzantılarını da almayı ihmal etmeyin.

2-Sitenizin kişiliği olsun

Farklı ve tutarlı bir web tasarım yapmak çok önemli olacaktır. Web sitenizin renkleri ve görselleri uyumlu olsun.

3-Görsellere önem verin

Bazen 10 paragrafta anlatamadığınız bir işlemi, tek bir görsel ile anlatabilirsiniz. O yüzden görsellere önem verin. Ziyaretçiler sadece yazıdan oluşan web sitelerini sevmez.

4-İçerik

İçeriğinizi güncel tutun. Sattığınız ürünler hakkında müşterilerinize bol bol bilgi verin. Yeni bir ürün çıkarttığınızda, müşterilerinizi bilgilendirin.

5-İletişim

Ziyaretçileriniz veya müşterileriniz sizinle iletişime geçebilsin. Eğer bir ürün satıyorsanız web sitenizde canlı chat kullanabilirsiniz. Gelen maillere hızlıca yanıt vermeyi ihmal etmeyin. Ziyaretçiler iletişim bilgilerinizi her daim web sitenizde görsün.

6-Optimizasyon

Web sayfanızı optimize edin. Görsellerinizi, kodlarınızı her daim optimize etmekten kaçınmayın. Bu hem arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı sağlar, hem de ziyaretçileriniz web sitesine ulaşımda zahmet çekmez.

7-Sosyal Medya Kullanımı

Artık 7’den 70’e ülkemizde veya dünyada herkes sosyal medya kullanıyor. Web sitenizde sosyal medya simgeleriniz yer alsın. Ayrıca yazılarınızı sosyal medyada paylaştığınız gibi, ziyaretçilerinizin de paylaşmasına imkan tanıyın.

8-Web Tasarımı

Web tasarımında trendler değişebiliyor. Trendleri takip edin. Ziyaretçilerinizi analiz edip, web tasarım işlemlerini ona göre düzenleyin.