Plesk

Plesk Catchall (Hepsini Yakala)

Plesk web hosting kontrol paneli Linux Hosting kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilen bir panel. Hem web hem de mail servisleri bakımından Plesk kontrol paneli oldukça sağlıklı bir yapılandırmaya sahip.

Catch All Nedir?

Catch all, hepsini yakala anlamına gelmektedir. Bir domain üzerinde olmayan bir maile gelen mailleri yakalamaktır. Domaininiz üzerinde x@domain.com isminde bir mail yoksa bile, bunu belirleyeceğiniz bir adrese yönlendirebilirsiniz.

Catch All Neden Kullanılır?

Tüm işlemlerinizi mail ile yapıyorsanız, hiç bir maili kaçırmak istemeyebilirsiniz. Dolayısı ile size gelmesi gereken fakat karşı tarafın maili yanlış yazmasından kaynaklanan bir mailin de gözden kaçmasını istemeyebilirsiniz. Bu sebeple de Catch All özelliğini kullanmak isteyebilirsiniz.

Plesk üzerinde Catch All nasıl aktif edilir?

Bu işlem için Plesk kontrol paneline https://domain.com:8443 veya http://domain.com:8880 portları üzerinden giriş yapın.

Plesk Login

Plesk Kontrol panelimizde “Email Addresses” linkine tıklayalım.

Açılan sayfada “Mail Settings” sekmesine tıklayalım.

plesk mail settings

Mail ayarları sayfasında “Forward to address” kutucuğunu işaretleyip, yakalanacak maillerin hangi mail adresine gitmek istediğinizi yazıp, “Apply” butonuna basıyoruz.

Bu işlemden sonra, olmayan maillere gelen tüm mailler belirlediğiniz adrese gönderilecektir.

İptal etmek isterseniz aynı sayfada “Reject” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli olacaktır.