Plesk

Plesk Windows Update

Plesk hem Linux hem de Windows işletim sistemleri üzerinde çalışan web hosting kontrol panelidir. Windows Hosting ve Linux Hosting kullanıcıları tarafından da oldukça fazla tercih ediliyor.

Plesk’in en son sürümü Plesk Obsidian olarak geçiyor. Plesk trial kullanım sunduğu için Plesk nulled gibi, yasal olmayan yöntemlere başvurmanıza gerek yok. Trial key ile Plesk kontrol panelinizi kullanabilirsiniz.

Plesk Linux kontrol paneli güncelleme işlemleri için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Plesk Windows Güncelleme

Plesk Windows güncelleme işlemi için, admin yetkisine sahip olmamız gerekiyor. Plesk portu üzerinden yani http://IP:8443 veya http://IP:8880 şeklinde Plesk kontrol paneline giriş yapalım.

plesk login

Sol tarafta “tools & settings” kısmına tıklayalım.

plesk ayarlar

Burada da, “Plesk” ibaresi altında, “Updates and Upgrades” linkine tıklıyoruz.

Gelen sayfada, mevcut Plesk sürümümüz ve en son sürüm yazacaktır. Eğer son sürümdeyseniz herhangi bir güncelleme çıkmayacaktır. Düzenli aralık ile bu sayfayı kontrol edip, güncelleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Şu anda son sürüm Plesk Onyx 17.8.11.

Güncelleme geldiğinde “Install or Upgrade Product” linkinden güncelleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Plesk Windows Komut Satırından Güncelleme

Plesk Linux’da olduğu gibi, Plesk Windows‘da da, web paneli dışında, komut satırından güncelleme yapabilirsiniz. Bunun için, Windows’a uzak masaüstü bağlantısı ile veya konsoldan Administrator kullanıcı yetkisi ile oturum açmanız gerekiyor.

Oturum açtıktan sonra, “CMD” ekranını açın ve aşağıdaki komutu yazın;

plesk installer update