Domain

Web siteniz veya kurumunuz için en uygun domain

Günümüz internet dünyasında, artık irili ufaklı neredeyse her firmanın bir web sitesi bulunuyor. Mobil telefonların cebimize girmesi ile bu oranlar daha da fazla artıyor. İnsanlar talep ettiği için firmalar da talebe karşı gelemeyip mecbur arz etmek zorunda kalıyor.

Kurumunuzun bir web sitesi olmasa dahi, domain seçerken en uygun seçimi yapmalısınız. Akılda kalıcı olmayan, söylemesi zor domainler firmanızın kurumsallığı açısından çok da sağlıklı olmayacaktır.

Domain ismi ziyaretçilerinizin markanızı doğrudan tanıma şeklidir. Bu sebeple bir markanız var ise ona, yoksa direkt firmanızın ismine domain almalısınız. Örneğin;

XYZ İthalat ve Dış Ticaret Ltd Şti isminde bir şirketiniz var ise, bu kuruma en uygun isim xyz.com olacaktır. Tabi domainizin daha önce alınmış olma ihtimali de mevcut. Bu durumda .tr domainleri iyi bir alternatif olacaktır. xyz.com.tr domainini almanız sağlıklı olacaktır.

Internet dünyasında .com domaini hala en çok tutan uzantı. İlk tercihiniz her zaman .com uzantısını almak olsun. Eğer doluysa alternatifleri de gözden geçirin.

Domaini satın alırken, ismini kısa tutmaya özen gösterin. Domain isminde mümkünse tire (-) karakteri bulunmasın. Hem ziyaretçiler hem de arama motorları kısa tutulmasını ve içinde farklı bir karakterin olmasını sevmez.

GTLD uzantıları

Bir hobi bahçeniz var ve bu yayınları istemek istiyorsunuz. xyz.hobi alan adını da kullanabilirsiniz. Bir çok GTLD domain uzantısı var. Size uygun olanı da bulabilirsiniz.

Veriloji.com üzerinden 50’ye yakın domain uzantısını sorgulatmak için Domain Kayıt sayfamızı ziyaret edin.