Web Tasarım

2020 Web Tasarım Trendleri

Giyim modası gibi, web tasarımda da moda her daim değişebiliyor. Yeni bir yıl ile gelişen teknoloji karşısında, web tasarım da web sitelerinin sayfalarını günümüz trendlerine göre değiştirebiliyor.

2020’de, web sitesi tasarımı trendleri, mikro animasyonlar, organik özellikler, minimal tasarımlar ve kullanıcı dostu gezinme ile ilgili olacak ve hepsi de son derece kullanıcı dostu olacak.

2018 yılı ile One Page web tasarımların internet dünyasına girmesi ile, bir çok web sitesi tasarımlarını one page olarak güncelledi. Biz de 2020 yılının olası web tasarımlarını derledik.

Minimal Tasarımlar (Düz Tasarım)

Minimal tasarımlar aslında her daim web tasarım dünyasında olan bir tasarım. Ziyaretçiler, sade göze hoş gelen minimal veya düz tasarımları çoğu zaman seviyor. Hem kullanıcı dostu olarak da adlandırılıyor. WordPress temalarda oldukça sevilen minimal tasarımlar bulunuyor.

Materyal Tasarım (Material Design)

Materyal tasarımlar, Google’ın 2014 yılında tanıtması ile hayatımıza girdi ve çok sevildi. Microsoft ise Metro adını verdiği görünüm ile materyal tasarıma benzer bir tasarım sergiledi. Muhtemel olarak önümüzde yıllarda da çok kullanılacak bir tasarım örneği.

Akıllı Video (Smart Video)

Videolar uzun zamandır web tasarımlar için güzel bir seçenek. Mobil kullanıcılar sevmese de, masaüstü bilgisayar kullanan kullanıcılar için oldukça iyi bir pazarlama yöntemi. Yaptığınız işleri veya ürettiğiniz ürünleri yüksek çözünürlük ile sunmanız avantaj yaratacaktır.

Responsive Tasarım

Responsive Tasarım hayatımıza girdiğinden bu yana, bir çok web sitesi için kullanılıyor. Cep telefonu, tablet veya masaüstü bilgisayarlar için ayrı ayrı tasarım yapmak yerine responsive tasarım ile her çözünürlüğe uygun işler yapabiliyoruz. Hem web tasarım firmaları mutlu oluyor hem de web sitesi ziyaretçileri. Yüksek ihtimal de uzun bir süre web tasarım işlerinde hayatımızdan çıkmayacak gibi duruyor.

Mikro Animasyon

Mikro animasyon özellikle e-ticaret sitelerinin ürün tanıtımlarında oldukça kullanılacak. Örneğini göreceğiniz bir mikro animasyon ile, sadece bir manken görseli göstermek, kuşkusuz çok daha farklı olacaktır.

2020 için web tasarım trendleri tahminimiz bu şekilde. Siz de Bursa web tasarım firması arıyorsanız, ve yeni trendleri web sayfalarınıza uygulamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.