Domain

Domain Transfer Şifresi Nedir?

Domain kaydetme işlemini gerçekleştirdikten sonra, herhangi bir sebeple domaininizi farklı bir firmaya taşıma işlemine domain transfer deniyor. Domainizi transfer etmeniz için de bir takım prosedürler bulunuyor. Bu prosedürleri ve transfer işlemine ait detayları, domain transfer yazımızdan okuyabilirsiniz.

Domain transfer şifresi, aynı zamanda Epp Code, authorization code“, “app code” veya “transfer key” olarak da anılıyor. Domainizi farklı bir firmaya aktarmak istediğinizde, bu koda gereksinim duyuluyor.

Transfer şifresini, bazı domain kayıt firmaları otomatik olarak oluştururken, bazı domain kayıt firmaları da sizin oluşturmanızı isteyebiliyor. Transfer şifresi 8 ile 32 karakter uzunluğunda olabilir. Transfer şifresinin içinde, en az bir rakam (veya harf) ve bir özel karakter (?,! vb) olması gerekecektir.

EPP kodunuz olmadan, domainizi farklı bir firmaya transfer edemezsiniz. Domain transferinizi gerçekleştirmek için, muhakkak, transfer kilidinin açık olması, yönetici mail adresinin ulaşabileceğiniz bir mail olması ve elinizde transfer şifresinin (epp code) olması gerekiyor.